Kompjutersko centriranje trapa

Kompjutersko centriranje trapa

Autoservis | Kompjutersko centriranje trapa

Auto servis Macura pruža usluge kompjuterskog centriranja trapa i mehaničarskih popravki na trapu. 

Centriranje trapa na vašem vozilu je neophodna kako zbog vaše sigurnosti, udobnosti vožnje, tako i zbog vaših pneumatika. Podešavanje trapa na fabričke mere daje stabilnost i racionalnu potrošnju pneumatika kao i goriva.
Pojava istrošenosti gazeće površine pneumatika može da ukazuje na dotrajalost pneumatika, na neodgovarajući pritisak u pneumatiku, na neodgovarajuću geometriju točka, na loše centriranje trapa ili na neizbalansiranost točka. Svaka od ovih pojava zahteva hitno preduzimanje korektivnih mera radi obezbeđenja aktivne bezbednosti vozila. 

Centriranje trapa je bazirano na geometrijskoj voznoj osi. Pomoću preglednih grafika operater upoređuje aktuelne i referentne vrednosti. Aparat za centriranje trapa koristi savremeni integrisani video sistem kamera pomoću kojih pravi matematički model vozila, određuje položaj svakog točka u trodimenzionalnom prostoru i izračunava vrednosti trapa nezavisno u odnosu na osu rotacije. Pomoću ovog sistema je moguće merenje traga, nagiba, maksimalnog zaokreta, razlike zaokreta, osa i razlika osa, pomeraja točkova, dijagonala, stanja šasije i štelovanja šasije. 
 
Centriranje trapa se preporučuje nakon bilo kakvog rada na trapu kao sto je zamena opruga (koje uvek treba menjati u paru), amortizerasponaoscilirajućih ramenaletve volana.
 

Takođe centriranje trapa se preporučuje ako je došlo do oštećenja trapa u slučaju da ste naleteli na udarnu rupu na putu kada je oštećen točak, ukoliko primećujete da auto zanosi u jednu stranu, u slučaju da uočvate neravnomernu potrošnju guma…

Provera odnosno obavezno centriranje trapa se preporučuje minimum jednom godišnje ili na pređenih 10-15.000 km.

Podelite: