Motorna ulja, tečnosti, aditivi

Motorna ulja, tečnosti, aditivi

Autodelovi | Motorna ulja, tečnosti, aditivi

Motorno ulje je najbitnija stvar na vozilu na koju vozač može da utiče i koje se menja u servisnom intervalu. Ono bi trebalo biti što boljeg kvaliteta jer će tako u mnogome produžiti radni vek motora. Ne zaboravimo da generalna opravka motora košta od 500 evra pa naviše, a prouzrokuje ga u najvećem slučaju loš kvalitet ulja i njegovo neredovno menjanje. 
Naša preporuka je da na ovome ne treba štedeti, jer ćete u suprotnom sigurno na kraju platiti više.
Servisni interval (period zamene): mineralno ulje od 5.000 do 7.000 km ; polusintetička ulja od 10.000 km ; sintetička ulja od 15.000 km. Castrol je jedan od vodećih proizvođača ulja i maziva za automobile i motore sa unutrašnjim sagorevanjem. Još od samog nastanka 1899. godine u Engleskoj, Castrol se trudi da svojim kupcima ponudi široku paletu proizvoda. Visoke vozne performanse i pouzdanost su jedan od osnovnih načela poslovanja ove firme. Svet automobilizma danas se ne može zamisliti bez ovog vrhunskog proizvođača ulja i maziva.

Aditivi su vitamini za vaš motor. Aditivi za ulje su posebno razvijeni za obavljanje različitih zadataka. Od čišćenja motora iznutra, do smanjenja trenja, kao i smanjenja potrošnje motornog ulja. 

Aditivi za goriva su razvijeni i za benziske i za dizel motore.
Podelite: