Osiguranje vozila

Osiguranje vozila

Tehnički pregled / registracija | Osiguranje vozila

Odeljenje za tehnički pregled i registraciju vozila u svojim prostorijama ima mogućnost osiguravanja vozila. Osiguranje biramo sa velikom pažnjom i u njega ulažemo, jer za uzvrat očekujemo pouzdanost, udobnost i uživanje u vožnji. Sa druge strane, investicije u novo vozilo sve su značajnije. Preporučujemo da osigurate svoje vozilo, a pored toga uradite to na najbolji način u auto servisu Macura.

U našim prostorijama se možete opredeliti između dve osiguravajuće kuće, DUNAV I AMS osiguranja sa kojima možete zaključiti polise osiguranja od autoodgovornosti, osiguranja autonezgode, osiguranje auto stakla i putnika, putno osiguranje, zelenu kartum kao i kasko osiguranje.

Osiguranje od autoodgovornosti - obavezno auto osiguranje

Osiguranje od autoodgovornosti pokriva odgovornost za štete pričinjene trećim licima upotrebom motornog vozila. Ovaj vid osiguranja omogućava oštećenom zahtevanje odštete neposredno od osiguravača, a uzročniku, da ga obaveza materijalno ne ugrožava.

Da bi zaštitili vlastiti ekonomski interes, vlasnici, odnosno korisnici motornog vozila, dužni su po zakonu da sklope ugovor o osiguranju od autoodgovornosti prilikom registracije vozila.

Osiguranje autonezgode - osiguranje putnika

Osiguranje autonezgode predstavlja dobrovoljno osiguranje vozača i putnika u motornom vozilu. Veoma je popularan vid zaštite osiguranika i često se ugovara u paketu sa osiguranjem autoodgovornosti.
Vozači i putnici su osigurani u sledećim slučajevima:
- smrti usled nezgode
- invaliditeta usled nezgode

Delimično kasko osiguranje - osiguranje auto stakala

Delimično kasko osiguranje predstavlja osiguranje svih stakala standardno ugrađenih na vozilo (putničko ili teretno), izuzev stakala na svetlosnim uređajima i ogledalima.

Zelena karta

Zelena karta ili međunarodna karta za osiguranje automobila dokaz je o zaključenom osiguranju od autoodgovornosti. Posedovanjem zelene karte obezbeđujete osiguravajuću zaštitu za eventualne materijalne i nematerijalne štete koje možete pričiniti trećim licima u saobraćajnoj nezgodi u zemlji i inostranstvu. Ovaj dokument, poznatiji kao “pasoš Vašeg motornog vozila“, od 01. januara 2012. više nije potreban za putovanje u 27 zemalja članica Evropske unije (EU), ali i Švajcarsku, Norvešku, Island, Andoru, Hrvatsku i Crnu Goru.

Ono što je važno, zelena karta će i dalje biti potreban prilikom ulaska u Makedoniju i Bosnu i Hercegovinu, tako da svi naši osiguranici koji idu na odmor u Grčku preko Makedonije moraće da imaju važeći zeleni karton. Isti je slučaj i sa Crnom Gorom, ukoliko idu preko Bosne i Hercegovine.

Podelite:

Kalkulator registracije vozila!

Izračunajte cenu Vaše registracije.

?