Servis klime i ventilacije

Servis klime i ventilacije

Redovan servis | Servis klime i ventilacije

 

Za ispravan rad auto klima sistema u vašem vozilu potrebno je redovno održavanje jer se na taj način čuva kompresor klime i ostali delovi sistema. Pri normalnoj upotrebi auto klima u toku jedne godine izgubi 3-8% freona usled isparenja, tako da zanemarivanje redovnog održavanja dovodi do manjka tečnosti u sistemu praćeno vremenom sve slabijim učinkom. To se manifestuje bukom u radu zbog optrećenja kompresora i celog sistema, kao i neprijatnim vazduhom u kabini.

Servis klime i ventilacije u vašem automobilu trebalo bi raditi na svake 2 godine.

Servis klima sistema podrazumeva:

  • Automatsku dijagnozu količine freona i ulja u sistemu klime
  • Pražnjenje sistema
  • Proveru zaptivnosti sistema
  • Vakumiranje sistema (čišćenje sistema i odstranjivanje vlage)
  • Punjenje klima uređaja količinom rashladnog gasa i ulja prema količini koja je fabrički definisana
  • Dodavanje kontrastne UV boje u sistem kako bi se lakše detektovala eventualna curenja iz sistema

Posedujemo najsavremenije uređaje za održavanje svih klima sistema i za vozila najnovije generacije. Tako vršimo Servis auto klima sa rashladnim sredstvom R1234yf

Od 2012. godine počelo je ubacivanje u rashladni sistem novog freona sa oznakom R1234yf, koji je ekološki i razvijen zbog očuvanja životne sredine. Praktično svi proizvođači vozila imaju obaveznu upotrebu ovog freona od 2017.godine te se on nalazi u svim novijim vozilima.

Dezinfekcija klime

U našem Auto servisu Macura može se uraditi dezinfekcija klime u automobilu tretmanom Wynn’s Airco-Clean. Ovaj tretman je svetski dokazan i najsavremeniji koji svojim vrhunskim kvalitetom po sistemu ultrazvučnog raspršivanja proizvoda Wynn’s Airco-Clean, obezbeđuje potpunu i garantovanu dezinfekciju kompletnog sistema klime i ventilacionih kanala.

Poznato je da se tokom rada u sistemu nakupljaju mikroorganizmi i bakterije koji se zadržavaju i razmnožavaju na isparivaču klima uređaja, pa se kao takvi raspršuju po kabini vašeg auta praćeni često neprijatnim mirisom. To može dovesti do:

  • Iritacije očiju i respiratornog sistema
  • Bakterijske infekcije
  • Alergijske reakcije.

 

Uradite dezinfekciju vašeg klima uređaja tretmanom Wynn’s Airco-Clean® i udišite sveže vazduh u vašem automobilu. Garantovana dezinfekcija ventilacionog sistema i ventilacionih kanala.

Tretman dezinfekcije klime se preporučuje jednom ili dva puta godišnje, kao i ukoliko osetite neprijatne mirise u kabini koji sigurno dolaze iz zaprljanog sistema. Obavezna je preporuka da prilikom kupovine polovnog automobila uradite proveru i servis kao i dezinfekciju celog sistema.

Podelite: