Servis sistema ubrizgavanja

Servis sistema ubrizgavanja

Redovan servis | Servis sistema ubrizgavanja

 Autoservis Macura nudi uslugu čišćenje sistema ubrizgavanja, odnosno čišćenje dizni brizgaljki za benzinske i dizel motore. Ovaj proces je važan jer ima brojne prednosti koje su bitne za vlasnike vozila, uključujući manju potrošnju goriva, bolji rad motora, bolju iskorištenost motora, sprečavanje kvarova, bolji prijem gasa i sl. Ceo process obavlja se bez rasklapanja motora na najsofisticiraniji način. Ovim tretmanom se čisti kompletan sistem za gorivo i obnavljaju performanse kod benzinskih i dizel motora, smanjuje potrošnja goriva i smanjuje emisija štetnih gasova. Uređaj za čišćenje dizni efikasno otklanja naslage i prljavštinu sa unutrašnjosti dizne pod dejstvom ultrazvuka i specijalne tečnosti za čišćenje dizni. 


Na zaprljanost sistema za ubrizgavanje utiču:

• Loš kvalitet goriva
• Vožnja sa malo goriva u rezervoaru što povlači ubacivanje taloga sa dna rezervoara u sistem
• Vožnja na kratkim relacijama
• Stani-kreni uslovi gradske vožnje


U slučaju benzinskih motora, preporučuje se i zamena svećica u periodu od 40.000 do 100.000 kilometara ili 36 do 72 meseca. Zamena svećica je važna jer omogućava pravilno sagorevanje goriva u motoru, što dovodi do bolje performanse i manje potrošnje goriva.

Ukoliko želite da poboljšate rad svog dizel motora, preventivno čišćenje turbine i usisne grane može značajno doprineti boljem radu motora. Auto servis Macura koristi Wynn's tretmane za čišćenje sistema za gorivo i turbine, kao i za usisnu granu.

Podelite: